2013 m. birželio 26 d., trečiadienis

Naminis žemės riešutų sviestas

       Jau pirmo vasaros mėnesio pabaiga...o mano neklaužados vis serga...viskas prasidėjo nuo gegužės pradžios, kai Ignas susilaužė blauzdikaulį...keturios savaitės gipso...nekalbant apie visas su juo susijusias "smulkmenas" labai išvargino...sulaukus vasaros Paulius iš darželio parnešė vejaraupius...dvi geras savaitės sirgo jis...dabar dvi savaites serga Ignas...jei tai nenutrūkstanti grandinė, tai tuoj bus Roko eilė......Nusibodo!!! Nuotaiką praskaidrina geras šiltas oras, vaikų juokas ir miego sąskaitą skrebas:)
   Dar tiesa vakar džiugino oro balionai, kurie skrenda labai dažnai mūsų namų horizonte...bet šį kartą skrido visiškai virš mūsų namų:)
   Šiandien tokia sunki diena...Ignui 39 temperatūra ir nė vieno balto plotelio be vejaraupinio spuogo..vaikis visas žalias...bet va du lauke, vienas prie stalo...ir aš spėjau ne tik vakarienę paruošti, bet ir žemės riešutų sviestą:)
    Receptukas labai paprastas, reikia tik riešutų, žiupsnio druskos ir lašiuko medaus..


6 komentarai:

  1. Laikykitės, naktis visada tamsiausia prieš aušrą...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu uz palaikyma...tikiuosi jau pereisim i balta dryziu!

    AtsakytiPanaikinti
  3. oi kaip suprantu su tom ligom... pas mane ne tik vaikai bet ir vyras pastoviai serga... sakau tuoj vasara praeis, o mes net prie ezero maudytis busim nebuvo, per tas ligas..
    o jau kaip suviliojai su tuo sviestu, greit papasakok viska kaip darei!!! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. ..nesakyk tos ligos, tai uzknisa juodai...ypac kai toks oras grazus uz lango...tikekikmes pasidziaugti likusiais dviem vasaros menesiais spesim ir uz viska atsigriebsim:))
    Del sviestuko, tai 1 2 3 ir padaryta:) Imi zemes rieutus be luobeles, kiek nori...pakepini iki 10 min keptuveje, kol apskrunda..tada pili i smulkintuva ir smulkini per kokius 3 etapus...pradziai subyra riesutai..tada pailsink smulkintuva kad neperkaistu..paskui vel junk..sukris viskas i slapia gabala, tai as pradarius su sakute pabadau..ir vel malu..gal su visom pertraukom 30min uztrunka nedaugiau..kai sumali dedi ziupsneli druskos ir biciu meducio pora sauksteliu..ismaisai, ragauji ir jei dar truksta druskytes ar medaus , tai paskanini dar:) viskas, skanaus:)p.s. riesutus kokius tik nori gali naudoti..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Isbandyk,super skanu!ps parduotuviniu niekad nemegau,o cia tikras atradimas:)

    AtsakytiPanaikinti